Het belang van een professioneel logo voor je bedrijf

Als bedrijf wil je natuurlijk graag opvallen tussen de massa. Een goed logo is daarbij onmisbaar. Een professioneel en herkenbaar logo straalt namelijk vertrouwen en betrouwbaarheid uit. Het is daarom verstandig om een logo te laten maken door een professional.

Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk? En waar moet je allemaal rekening mee houden? In deze tekst leggen we het allemaal uit.

Leer alles over het laten maken van een professioneel logo en zoekmachine-optimalisatie voor je logo met deze unieke blog.

Het ontwerpproces: van schets tot perfect logo

Het is het gezicht van je bedrijf. Het is het eerste wat mensen zien en het is daarom ontzettend belangrijk dat het logo goed past bij de uitstraling van je bedrijf. Het straalt professionaliteit uit en zorgt voor herkenning bij je doelgroep. Bovendien kan het je helpen om je te onderscheiden van je concurrenten.

Er zijn ontzettend veel ontwerpers op de markt. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een keuze maakt. Let bijvoorbeeld op de volgende zaken:

  • Portfolio: bekijk het portfolio van de ontwerper. Zijn de ontwerpen van goede kwaliteit en passen ze bij jouw stijl?
  • Prijs: hoeveel kost het laten maken van een logo door de ontwerper?
  • Communicatie: is de ontwerper goed bereikbaar en communiceert hij of zij helder?
  • Ervaring: hoeveel ervaring heeft de ontwerper?

Wanneer je een geschikte ontwerper hebt gevonden, kun je aan de slag met het ontwerpen.

Kosten voor het laten maken van een logo: waar moet je rekening mee houden?

Het ontwerpproces begint met een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je jouw wensen en eisen voor het logo bespreken. De ontwerper kan vervolgens aan de slag met het maken van een aantal schetsen.

Wanneer er een aantal schetsen zijn gemaakt, kun je feedback geven op de ontwerpen. Op basis van deze feedback kan de ontwerper het design verder verfijnen. Dit proces herhaalt zich net zolang totdat het helemaal naar jouw wens is.

De kosten voor het laten maken van een logo kunnen flink verschillen. Een simpel logo kan al voor enkele honderden euro’s worden gemaakt, terwijl een uitgebreid ontwerp duizenden euro’s kan kosten. Het is daarom verstandig om vooraf een budget vast te stellen en op basis daarvan op zoek te gaan naar een geschikte ontwerper.

Zoekmachine-optimalisatie voor je logo: hoe doe je dat?

Het is belangrijk voor de uitstraling van je bedrijf, maar het is ook belangrijk dat het goed gevonden wordt in zoekmachines. Dit kun je onder andere doen door het logo op de juiste manier te gebruiken op je website. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het logo een duidelijke naam heeft en dat de bestandsnaam van het logo ook relevant is voor de inhoud van je website.

Daarnaast is het belangrijk om het op de juiste manier te plaatsen op je website. Plaats het bij voorkeur op een prominente plek op je homepage en zorg ervoor dat het goed zichtbaar is op alle pagina’s van je website. Het is ook belangrijk om het logo te voorzien van een alt-tag, zodat zoekmachines weten waar het over gaat.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om het te optimaliseren voor zoekmachines. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de bestandsgrootte te verkleinen, zodat je website sneller laadt. Ook kun je ervoor zorgen dat het een hoge resolutie heeft, zodat het er goed uitziet op alle apparaten.

Het belang van een goed logo voor je online en offline marketingstrategie

Tot slot kun je ervoor zorgen dat het goed wordt geïntegreerd in de metadata van je website. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het te voorzien van een goede titel en beschrijving, zodat zoekmachines weten waar het over gaat.

Het is onmisbaar voor de uitstraling van je bedrijf. Het is daarom verstandig om een logo te laten maken door een professional. Let bij het kiezen van een ontwerper op zaken als portfolio, prijs, communicatie en ervaring. Het ontwerpproces verloopt via een aantal schetsen en feedbackrondes. De kosten voor het laten maken van een logo kunnen flink verschillen. Zorg ervoor dat het goed wordt gevonden in zoekmachines door het op de juiste manier te gebruiken op je website en te optimaliseren voor zoekmachines.