Het belang van een opvallend visitekaartje voor jouw bedrijf

Als ondernemer wil je dat jouw bedrijf opvalt tussen de rest. Het ontwerpen van een visitekaartje is daarom een belangrijk onderdeel van jouw branding. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw visitekaartje opvalt tussen al die andere kaartjes? In deze tekst leg ik uit waar je op moet letten bij het laten ontwerpen van een visitekaartje en hoe je ervoor zorgt dat jouw kaartje opvalt.

Afbeelding van een visitekaartje met een opvallend en uniek ontwerp dat past bij de huisstijl van jouw bedrijf. Het visitekaartje bevat duidelijk leesbare informatie en maakt gebruik van speciale afwerkingen en visuele elementen om op te vallen tussen al die andere kaartjes.

7 tips voor het ontwerpen van een uniek visitekaartje

Een goed visitekaartje is niet alleen een kaartje met jouw contactgegevens erop. Het is een verlengstuk van jouw bedrijf en moet dus uitstralen waar jouw bedrijf voor staat. Het ontwerp van het kaartje moet daarom passen bij de huisstijl van jouw bedrijf. Heb je nog geen huisstijl? Laat dan eerst een huisstijl ontwerpen voordat je aan de slag gaat met het visitekaartje.

Opvallen tussen de rest: hoe maak je jouw visitekaartje onderscheidend?

Als je eenmaal een huisstijl hebt, kun je beginnen met het ontwerpen van het visitekaartje. Hierbij zijn er een aantal belangrijke elementen waar je rekening mee moet houden.

 • Zorg voor een duidelijk en leesbaar ontwerp
  Het is belangrijk dat de informatie op het kaartje duidelijk leesbaar is. Kies daarom voor een leesbaar lettertype en zorg dat de tekst groot genoeg is. Ook de kleur van de tekst moet goed leesbaar zijn op de achtergrond van het kaartje.
 • Maak gebruik van de juiste kleuren
  Kleuren hebben invloed op onze emoties en kunnen een bepaalde sfeer uitstralen. Kies daarom voor kleuren die passen bij de uitstraling van jouw bedrijf. Houd hierbij ook rekening met de kleuren van het logo en de huisstijl.
 • Voeg een professionele foto toe
  Een foto kan een persoonlijke touch geven aan het visitekaartje. Kies voor een professionele foto van jezelf of van jouw bedrijf. Zo krijgen potentiële klanten direct een beeld bij jouw bedrijf.
 • Maak gebruik van speciale afwerkingen
  Speciale afwerkingen, zoals een glanzende of matte finish, kunnen ervoor zorgen dat jouw visitekaartje opvalt tussen de rest. Ook het toevoegen van een spot-UV lak kan zorgen voor een luxe uitstraling.
 • Kies voor een opvallend formaat
  Een visitekaartje hoeft niet per se het standaard formaat te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een vierkant formaat of een kaartje met afgeronde hoeken. Zo valt jouw kaartje direct op tussen al die standaard kaartjes.
 • Maak gebruik van een pakkende slogan
  Een pakkende slogan kan ervoor zorgen dat jouw bedrijf direct blijft hangen bij potentiële klanten. Kies daarom voor een korte en krachtige slogan die past bij de uitstraling van jouw bedrijf.
 • Zorg voor een goede balans tussen tekst en beeld
  Een visitekaartje moet niet te druk worden. Zorg daarom voor een goede balans tussen tekst en beeld. Voeg alleen de belangrijkste informatie toe en maak gebruik van visuele elementen die passen bij jouw bedrijf.
 • Kies voor een duurzaam ontwerp
  Een duurzaam ontwerp is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de uitstraling van jouw bedrijf. Kies daarom voor een ontwerp dat tijdloos is en niet snel verouderd.
 • Laat het ontwerp testen
  Laat het ontwerp van het visitekaartje testen door mensen buiten jouw bedrijf. Zo krijg je een goed beeld van hoe het kaartje overkomt bij potentiële klanten. Pas het ontwerp eventueel aan op basis van de feedback.
 • Bestel voldoende kaartjes
  Zorg ervoor dat je voldoende visitekaartjes laat drukken, zodat je altijd een kaartje bij de hand hebt als je potentiële klanten ontmoet. Ook is het handig om de kaartjes op meerdere plekken neer te leggen, zodat mensen ze kunnen pakken als ze geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf.

Waarom een duurzaam visitekaartje goed is voor het milieu én jouw bedrijf

Kortom, het ontwerpen van een visitekaartje is een belangrijk onderdeel van jouw branding als ondernemer. Zorg voor een ontwerp dat past bij de huisstijl van jouw bedrijf en dat opvalt tussen al die andere kaartjes. Maak gebruik van speciale afwerkingen en visuele elementen die passen bij jouw bedrijf en laat het ontwerp testen door mensen buiten jouw bedrijf. Zo zorg je voor een visitekaartje dat niet alleen duidelijk en leesbaar is, maar ook een verlengstuk is van jouw bedrijf. Lees hier meer over de kosten van het ontwerpen van een visitekaartje.