Website laten maken voor MKB bedrijven: waarom en waarop letten?

Als MKB’er kan het hebben van een professionele website een enorm verschil maken in het succes van je bedrijf. Een website is tegenwoordig vaak het eerste contactmoment dat potentiële klanten hebben met jouw bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je website er niet alleen goed uitziet, maar ook goed functioneert en gemakkelijk te gebruiken is. In dit artikel zullen we bespreken waarom het laten maken van een website voor jouw MKB bedrijf een slimme investering is en waar je op moet letten bij het selecteren van een webdesign bureau.

Een professionele website laten maken voor jouw MKB bedrijf: waarom en waarop letten? Ontdek de voordelen, tips en waardevolle informatie in deze blog.

Investeren in een professionele website als MKB’er: waarom het loont

Een professionele website is tegenwoordig onmisbaar voor een MKB bedrijf. Het hebben van een website biedt verschillende voordelen, waaronder:

 • Toegankelijkheid: Een website is 24/7 beschikbaar voor klanten en potentiële klanten, waardoor ze op elk moment van de dag informatie over jouw bedrijf kunnen vinden.
 • Bereik: Met een website kun je jouw bereik vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Potentiële klanten kunnen jouw website via zoekmachines vinden en zich hierdoor bewust worden van jouw bedrijf.
 • Credibiliteit: Een professionele website geeft jouw bedrijf meer credibiliteit. Het zorgt ervoor dat potentiële klanten vertrouwen hebben in jouw bedrijf en het kan bijdragen aan het verhogen van de conversie.
 • Klantenservice: Een website kan ook fungeren als een klantenservice kanaal. Klanten kunnen bijvoorbeeld via de website contact opnemen met jouw bedrijf en vragen stellen of feedback geven.

Waarop letten bij het selecteren van een webdesign bureau voor jouw MKB website

Het selecteren van een webdesign bureau is een belangrijke stap bij het laten maken van een website. Hieronder vind je enkele punten waar je op moet letten bij het selecteren van een webdesign bureau:

 • Ervaring: Kies een bureau dat ervaring heeft met het maken van websites voor MKB bedrijven. Vraag naar hun portfolio en bekijk hun eerdere projecten om te zien of ze de kwaliteit kunnen leveren die je zoekt.
 • Prijs: Let op de prijs-kwaliteitverhouding. Een goedkope website kan er aanvankelijk aantrekkelijk uitzien, maar het kan zijn dat je later extra kosten moet maken voor aanpassingen en updates. Kies daarom voor een bureau dat een eerlijke prijs biedt voor de kwaliteit die ze leveren.
 • Communicatie: Het is belangrijk dat het bureau goed communiceert en begrijpt wat jouw wensen en behoeften zijn. Kies daarom voor een bureau dat goed bereikbaar is en duidelijk communiceert over de voortgang van het project.
 • Technische kennis: Het webdesign bureau moet de technische kennis hebben om een goed functionerende website te maken. Vraag daarom naar hun kennis van programmeertalen, zoals HTML, CSS en JavaScript, en CMS-systemen, zoals WordPress.
 • Onderhoud: Vraag het bureau ook naar het onderhoud van de website. Een website heeft regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren en veilig te blijven. Vraag daarom naar hun onderhoudsplan en of ze ook ondersteuning bieden bij eventuele technische problemen of updates.
 • SEO: Een goede website moet ook zoekmachinevriendelijk zijn om goed gevonden te worden in zoekmachines zoals Google. Vraag het bureau naar hun ervaring met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en of ze hier rekening mee houden bij het ontwerp en de ontwikkeling van de website.
 • Design: Het design van de website moet aansluiten bij jouw bedrijf en doelgroep. Vraag het bureau naar hun ervaring met het ontwerpen van websites die passen bij de huisstijl van het bedrijf en die gebruiksvriendelijk zijn voor de bezoeker.
 • Referenties: Vraag het bureau om referenties van eerdere klanten en vraag deze klanten naar hun ervaringen met het bureau. Dit kan je helpen om een weloverwogen keuze te maken.

Kortom, het laten maken van een professionele website is een slimme investering voor MKB bedrijven. Het kan helpen om jouw bereik te vergroten, meer klanten aan te trekken en de credibiliteit van jouw bedrijf te verhogen. Bij het selecteren van een webdesign bureau is het belangrijk om te letten op de ervaring, prijs-kwaliteitverhouding, communicatie, technische kennis, onderhoud, SEO, design en referenties. Met deze tips kun je een weloverwogen keuze maken en een bureau vinden dat past bij jouw wensen en behoeften.