Het laten maken van een professionele ZZP-website: tips en tricks

Als ZZP’er wil je natuurlijk online goed vindbaar zijn met je eigen website. Maar waar begin je als je geen ervaring hebt met het maken van een website? Het laten maken van een website ZZP kan een goede optie zijn. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over het laten maken van een website als ZZP’er.

Afbeelding van ZZP'er die op een laptop werkt en zijn/haar professionele website bekijkt

Website laten maken als ZZP’er: waarom en hoe?

Er zijn verschillende redenen waarom je als ZZP’er een website zou willen laten maken. Allereerst is het een goede manier om jezelf en je bedrijf online te presenteren. Een professionele website kan potentiële klanten een goed beeld geven van wie je bent en wat je doet.

Daarnaast kan een website ook dienen als marketinginstrument. Je kunt bijvoorbeeld via je website blogartikelen of nieuwsbrieven delen om zo meer bekendheid te genereren en meer verkeer naar je website te trekken.

Tot slot kan een website ook helpen om de conversie te verhogen. Als je bijvoorbeeld producten of diensten verkoopt, kun je via je website potentiële klanten verleiden om deze bij jou af te nemen.

Een geschikte partij vinden voor het laten maken van je ZZP-website

Als je besluit om een website te laten maken, is het belangrijk om een geschikte partij te vinden. Er zijn verschillende opties, zoals een webdesigner, een online platform of een ZZP’er die gespecialiseerd is in het maken van websites.

Het is belangrijk om verschillende partijen met elkaar te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld naar hun portfolio, hun tarieven en referenties van eerdere klanten. Daarnaast is het goed om te kijken naar de werkwijze van de partij en of deze aansluit bij jouw wensen.

Kosten en stappen bij het laten maken van een ZZP-website

De kosten voor het laten maken van een website kunnen sterk variëren. Het is afhankelijk van de complexiteit van de website, het aantal pagina’s, eventuele extra functies en de partij die de website maakt.

Gemiddeld kun je rekenen op een bedrag tussen de €500,- en €5.000,-. Houd er rekening mee dat dit een eenmalige investering is en dat je daarna nog kosten hebt voor bijvoorbeeld hosting en onderhoud.

Als je besluit om een website te laten maken, doorloop je verschillende stappen. Dit kan per partij verschillen, maar over het algemeen kun je uitgaan van de volgende stappen:

 • Intakegesprek: Tijdens het intakegesprek bespreek je jouw wensen en eisen met betrekking tot de website.
 • Ontwerp: Op basis van de intake maakt de partij een ontwerp voor de website.
 • Ontwikkeling: Als het ontwerp akkoord is, gaat de partij aan de slag met de ontwikkeling van de website.
 • Testen: De website wordt uitvoerig getest om er zeker van te zijn dat alles goed werkt.
 • Oplevering: Na de testfase wordt de website opgeleverd en kun je deze online zetten.
 • Onderhoud: Het is belangrijk om de website regelmatig te onderhouden om deze veilig en up-to-date te houden.

Tips voor een succesvolle ZZP-website

Als je een website laat maken, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat de website aan jouw verwachtingen voldoet. Hieronder volgen een aantal tips:

 • Zorg dat de website responsive is: Dit betekent dat de website zich aanpast aan het formaat van het scherm waarop deze wordt bekeken. Zo is de website ook goed leesbaar op een smartphone of tablet.
 • Zorg voor goede navigatie: Het moet voor bezoekers eenvoudig zijn om door de website te navigeren en de informatie te vinden die zij zoeken.
 • Zorg voor goede inhoud: De inhoud van de website is van groot belang. Zorg dat de teksten informatief en aantrekkelijk zijn en dat deze goed geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines.
 • Zorg voor goede afbeeldingen: Afbeeldingen kunnen een belangrijke rol spelen bij de uitstraling van de website. Zorg voor goede en aantrekkelijke afbeeldingen die passen bij de uitstraling van jouw bedrijf.
 • Zorg voor goede beveiliging: Het is belangrijk om de website goed te beveiligen tegen bijvoorbeeld hackers. Zorg dat er regelmatig updates worden uitgevoerd en dat er goede beveiligingsmaatregelen zijn genomen.
 • Zorg voor goede vindbaarheid: Het is belangrijk dat de website goed vindbaar is in zoekmachines. Zorg dat de website goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines en dat er regelmatig nieuwe content wordt toegevoegd.

Het laten maken van een website als ZZP’er kan een goede keuze zijn om jezelf en je bedrijf online goed te presenteren en meer klanten te trekken. Het is belangrijk om een geschikte partij te vinden en goed te letten op de kosten, de stappen en waar je op moet letten. Met een goede website kun je als ZZP’er online goed voor de dag komen en meer succes boeken met je bedrijf.